Månadsarkiv: maj 2013

Det börjar arta sig

Idag när jag kom ner till Holland hade grabbarna verkligen hunnit långt. Målningen är klar och plasten borta. Den nya akterdörren skall monteras i morgon och jag städar invändigt samt monterar ekolodsgivaren. Då skall även namnen på.

Alla förtöjningstampar ombord har fått sig en riktig svängom i tvättmaskinen i dag. Det såg verkligen kul ut när Jarramas plötsling, med jämna mellanrum, kissade ut sköljvattnet direkt net på betonggolvet. På lördag och söndag tar tre av grabbarna till polermaskinerna och fräschar upp alla ytor utvändigt som inte är nylackerade. På måndag är det sjösättning!

En vecka kvar (fan tro´t)

Full fart idag med. Tänk vad alla som jobbar på skeppsvarv måste stå ut med. Slipdamm, metallrök, lösningsmedel och allmänt skitig arbetsmiljö, – varje dag! Jag beundrar dessa grabbar som trots det håller ångan och humöret uppe. Dessutom gör dom ett bra jobb!

Skönt trots allt att jag kan vara här några avgörande dagar för att allt skall bli som vi tänkt. Dessutom finns en hel del för mig att göra. Idag fick jag ihop AIS och plotter och Seatalket knöts ihop med lodgivare, gps och plotter. För att inte tala om projektlederiet 😉

Huvudpunkter idag var annars att grindöppningen i akterspegeln blev klar, fyra förankringsrör skars bort och botten målades med första lagret svart antifouling.

Lite godis

Mitt i stöket ombord var det härligt att packa upp, dels den på flyget medförda flaggstången och dels den till varvet levererade skeppsklockan.

Flaggstången är 2.10 m. Den är tillverkad i massiv teak av Yachtsnickeriet vid Skurubron. Toppkulan är av mässing. På denna hissar vi den något mer färgstarka Svenska flaggan före 1906. Storleken blir 2,0 x 1,25 m. Tack Jonas för ett toppjobb!