Månadsarkiv: augusti 2013

Kvällstur runt Kungsholmen

I kväll blev det en riktigt fin tur i sommarkvällen. Ulrika kände sig lite piggare så vi sjösatte lillribben och styrde kosan mor Pålsundet. Väl inne i den smala kanalen speglade sig förnissade träbåtar ikapp i blankvattnet.

Efter ett kort strandhugg hos David på Reimers Holme, fortsatte färden mellan Stora och LIlla Essingen, under Tranebergsbron och in i Karlbergskanalen. Det varkade som om hela Stockholm var ute vid eller på vattnet. Det badades, paddlades, seglades eller puttrades fram i sakta gemak i allsjöns flytetyg. Folk verkligen njöt i den stilla sommarkvällen.

Toa-, frys- och kylmek

I dag var det riktigt varmt på Jarramas. Solen strålade och quicksilvret närmade sig 30°. Inget vidare väder för renovering ombord.

Men… ny kyl, frys och toalett stod på fördäck och väntade på uppmärksamhet. Efter två dagar av kommunal 5-kronors toalett pockade framför allt toabytet på engagemang. Efer några timmars installation funkade den nya tronen skitbra!

Sedan var det dags för den gamla frysen och svalen att gå hädan. Tur att vi rev ut dem. Bakom hade rosten börjat fräta och kylmedel läckte ut ur det ålderdomliga systemet med separat kompressor. Nu blottades ett nytt stort utrymme som kommer att renoveras till både Jarramas och vår trevnad. Den nya kylen och frysen kommer att placeras på andra ställen.

Då och då kallade sommaren på uppmärksamhet och det var inte svårt att ta rast på akterdäck.