Månadsarkiv: juni 2016

Rungsted – 30 juni

I morse lämnade vi Köpenhamn och Tuborg Havn i ösregn. Havet var lugnt och färden upp till Rungsted 12 M. Väl inne i hamnen förtöjde vi vid den förbokade och enda möjliga kajplatsen för Jarramas.
Hamnen är stor, välskött och full av små butiker och krogar. Solen kom fram och kvällen blev härlig.
I morgon tänkte vi cykla till Bakken och Louisiana 🙂

Köpenhamn – 28 juni

Nämän… Idag är det en annan mygga som invaderat! Känns som hela Jarramas är täckt av båtflyktingar som vill till Danmark.
Vi kastade loss tillsammans med briggen Klaipeda från Litauen.
Efter Höllviken tornade Öresundsbron upp sig, stolt och lååång. Ulrika skötte sina fendrar just som vi passerade Vattenfalls vindpark på väg upp mot Köpenhamn. Jesus seglade förbi just som vi passerade inflygningen till Kastrup.
Väl inne i den fina Tuborg Havn förtöjde vi vid vår ”vanliga” plats utanför restauranten och hamnkontoret. Efter en skön promenad åt vi middag på restaurangen 4 meter från Jarramas. Ulrika åt sitt livs dyraste grönsallad och jag fick en fantastisk entrecot. Mätta och belåtna blev det allsång ombord.

Falsterbokanalen – 25 juni

Vädret såg fint ut så vi kastade loss 08.00 mot Falsterbokanalen. Det betyder att vi skippar Lilla Bält-rutten. Det blir Köpenhamn och vidare norrut. Troligen Helsingör, Gilleleje och sedan västerut. Vi får se.
Efter en lugn och fin dag utmed Skånes sydkust, gick vi in i Falsterbokanalen. Under färden hade 10.000-tals småflugor liftat med oss och Jarramas läsida var mörk.
På kvällen kom både vänner ombord och en ettrig åskfront.

Ystad – 24 juni

Midsommarafton i Ystad.
Det var galet varmt och tryckande. Vi hade vår gamla vanliga, trevliga kajplats. Framför oss låg en Regina af Vindö 49. Paret ombord var trevliga så det blev svalt vitt på vårt akterdäck. Sedan bjöds vi på middag av den pensionerade sjökaptenen Thomas och hans amerikanska hustru Linda. Mycket trevligt!
Frampå natten var det dags att stärka förtöjningarna då en åskfront från Tyskland tog sikte på Ystad. Allt gick fint.